Stílus

Emika a következő szexi istennőnk!

Soron következő Szexi istennők a pult mögött cikksorozatunkban a hamarosan hazánkban járó Emika lényét emeljük a magasba. Van mit olvasni és nézni is!

 

Az is szexi, ha egy szép nő a pult mögött DJ-zik nekünk, de talán meg jobban az, ha mindezt a pult előtt teszi, vagy egyszerre mindkét helyen. Február szerelmes hétvégéjén a Berlin központú angol Emika érkezik hozzánk egy érzelem dús, pozitív töltetű koncertet adni, hogy kellő löketet kapjunk művészi hatásából. Ez alkalomból pedig vele foglalkozunk pár kép és sor erejéig.

 

 

ansicht 4756

 

 

Az angol származású énekesnő már régóta az elektronikus zene egyik legnagyobb művészközpontjában, azaz Berlinben munkálkodik, jelenleg éppen közösségi finanszírozásból indított szimfóniáján. A How To Make A Symphony költségeit az elektronikus díva rajongói dobták össze, nem kevesebb, mint 25 ezer eurót. A számokból ítélve nagy volumenű projektről beszélhetünk, és erős rajongói bázisról.

 

 

Emika

 

 

Ő maga úgy is vélekedik közönségének magatartásáról – már ami a szimfóniát illeti – hogy egyrészt nagyon jól esően hatott rá az őt szeretők bizalmas hozzáállása, másfelől pedig így olyan, mintha lenne 499 producer társa, akikkel és akikért dolgozik a projekten – derült ki az A38 blogon megjelent interjúból.

 

 

emika-crop-460-100-1200-80

 

 

De ez egyáltalán nem csoda. Emika az elmúlt években kiharcolta magának azt a tiszteletet, melyet a másik nem képviselői is nyugodtan irigyelhetnek tőle. Zenei rátermettségét pedig évről évre egyre emelkedettebb szinte biztosítja. Az alapvetően az elektronikus zenében sajátosan mozgó egyénisége a klasszikus vonalon is ugyanúgy érdeklődő és tevékenykedő előadónőt faragott belőle.

 

 

embedded-1437603254

 

 

Eredeti nevén Ema Jolly 1986. január 8-án született Angliában, angol apától, cseh anyától, és a Milton Keynes városban tanult klasszikus zongorázás tette rá az első igazán mély zenei behatást. Nem véletlen tehát, hogy összesen négy szóló albuma közül az egyik egy klasszikus zongorára épülő zenei momentum lett. Ez a Klavírní, mely elektronikai részletekkel tarkított piano album, mely egyes dalait megtalálhatjuk ebben az experimentális chill out mixben, amit a művésznő mixelt:

 

 

 

 

Közben véletlenül se menjünk el a másik három album mellett szó nélkül, melyből az első kettő - Emika és Dva címmel – még a Ninja Tune kiadónál, a harmadik Drei címmel pedig már az Emika Records falain belülről látott napvilágot. Nem kényszerből történt a váltás, inkább csak pusztán maximális függetlenedésből.

 

 

emika by dejazzy-d68siaj

 

 

Mert Emika szereti a függetlenséget, mint minden egészséges, modern gondolkodású, demokratikus felnőtt nő, aki szereti azt is, ha komolyan veszik és tegyük azt, nem csak énekes és dalszerző produceri munkája során, hanem amikor DJ-ként kerül bele az éjszakába. Például így fest olyankor:

 

 

 

 

Ha bele gondolunk, hogy mekkora energia kell ahhoz, hogy miközben saját művészi énjét fejleszti, énekel, producerkedik, DJ-zik, helytáll az élő fellépésein, sokat utazik, harmonikus kapcsolatot tart rajongóival, újonnan elindított kiadóját igazgatja és még új klasszikus projektre is szakít időt, akkor van okunk, hogy nemtől függetlenül felnézzünk rá. Ehhez mondjuk kell egy vehemencia, valószínűleg nem árt, ha vele születik. És vele született, erre fizikai bizonyíték a Boiler Room keretén belüli fellépése:

 

 

 

 

Az önkifejezés határait messzire kitolni képes Emika az eufórikus melankólia parttalan partjain képes minket végigvezetni, történjen az általa adott zenei behatás élő fellépésen, vagy számolatlan zenéin keresztül. Még feldolgozásaival is valami különös újat alkot, elég, ha csak a sokak által ismert Wicked Game újragondolását tekintjük:

 

 

 

 

Az aktív éveit 2009-től számító Emika még csak most jut el igazán ahhoz az elismertségi és ismertségi szinthez, ahonnan fénykora fog kezdődni, de már most annyi alkotás hagyta el kezét, száját és roppantul izgalmas belső világát, melyből sokak akár egész életpályájukon táplálkoznának.

 

 

Emika F20111027 21

 

 

Legelőször 4 éve lépett fel az A38-on és idén, február 13-án legutóbbi albumát mutatja majd be a számára igen kedves hazai közönség előtt. Ezért most ajánljuk figyelmetekbe az A38 Hajó Emika Drei lemezbemutató eseményt, amihez hangolódásul az elektro díva egyik erőteljes techno mixét ajánljuk:

 

 

 

 

Írta: Kovács M

 

 

Legfrissebbek a címlapról