KÉPBEN

Magdalena klubmenedzserből a DJ/producer vonal kellős közepébe robbant

A közelgő szombat legszebb sztárját méltatjuk, főként eddig megjelent zenéin keresztül. Tarts velünk és Magdalena zenéivel!

 

Magdalena

 

Az elmúlt egy évben sorra forogtak hazánkban azok a fellépők, akik a szebbik nemet képviselik az erő zenei oldalán. Akik nem féltek az éjszakai élet pezsgő bizniszébe szállni, hogy kiteljesítsék a bennük rejlő női minőséget, amolyan elektronikus zenei formába.

 

Járt nálunk így Monika Kruse, Deborah De Luca, Charlotte de Vitte, Amelie Lens, Marika Rossa, Rebekah, a Blond:ish vagy például az Eli & Fur páros, valamint a német zászló alatt tündöklő Magdalena.

 

27337369 2027405157474037 2042164389273858485 n

 

Egészen pontosan Magdalena Solomun néven ismerhetjük őt, akinek vezetékneve nem véletlenül egyezik a Diynamic igazgató zenei máguséval, hiszen Magdalena és Solomun testvérek. A tavalyi Track Terrace-os fellépését megelőzően még erre hegyeztük ki az ismereteinket vele kapcsolatban, míg nem élőben is megtapasztalhatta a hazai közönség, hogy Magdalena nem Solomun nőiesített kiadása, hanem egy olyan női előadó, aki saját, elragadó zenei egyéniséggel rendelkezik.

 

26047063 2013453705535849 2979890774742717700 n

 

Azt tudtuk róla, hogy a hamburgi Ego klubban kezdte a pályafutását klubmenedzserként és innen került át a pult túloldalára, miután már minden külső tapasztalattal felvértezve elkezdte keverni saját kedvenceit. Azt viszont nem sejtettük a nyári debütálása előtt, hogy tényleg milyen fenomenális jelenséget hoz magával, hullámos hajával és zenei szelektálásával.

 

A közönséget néhány perc alatt levette a lábáról és hosszú szettje során végig magával ragadta a figyelmet.

 

 

Szettjében, ahogy máshol szerte a világon a legjobb house-okat alkalmazta, amiben benne van a tech-, deep és helyenként a progressive hangzás is, amolyan különleges Magdalena prezentálással fűszerezve.

 

Akkor még csak éppen néhány trackje jelent meg produceri kivetüléseiből, melyek azóta egynéhánnyal gazdagodtak, így a február 17-i esemény előtt itt az ideje, hogy sorra vegyük azokat a megjelenéseket, melyeket eddig saját keze alól, saját zenei elgondolásból adott bele a nagy közös house szcénába!

 

1. Should I Stay

 

A debüt track már nagy sikert ért el, lévén, hogy nem csak a Diynamic 10 éves válogatás albumára, hanem a Stil Vor Talent Berlin – Kottbuster Tor válogatására is felkerült. Igazán lélekkelteli zenei harmónia, úgyhogy nem csodálunk, hogy sokak kedvencévé avanzsált:

 

 

2. Moby - Why Does my Heart Feel so Bad? remix

 

Rögtön a második track egy nagy fába vágás volt, hiszen Moby-nak pont az egyik leghíresebbre sikerült dalát remixelni óriási kihívás. Magdalena jól teljesítette és egy izgalmas átiratot adott a fülünkbe, ami a lábunk alatt is kellemesen hullámzik:

 

 

3. Lessons – Double Or Nothing remix

 

A folytatásban egy újabb remix következhetett, ami egy megfelelően felfelé ívelő, jó témával rendelkező darabra sikerült:

 

 

4. Can’t Stand remix

 

Mivel a remixekből sosem elég, így a harmadik is gyorsan meglett, amit egy igazán sötét, hangörvényekkel felvértezett koncentrátumba sűrített:

 

 

5. Morphosfalter EP

 

A megfelelő remix bemelegítés eredményeként is megszülető első EP a Morphosfalter címet kapta, melyen a címadó dalon kívül a Monarchfalter és Schillerfalter dalok találhatóak, melyekben a ’falter’ szó a közös, ami a német nyelvben éjjeli lepkét jelent. Magdalena ezekkel a címekkel adta talán a tudtunkra, hogy teljesen otthon érzi magát az éjszakai életben, mostanra már produceri minőségben is.

 

A címadó dal – mely felkerült a Mobilee Rooftop Vol. 2 válogatásra is - inkább melankolikus, míg a másik kettő erősebb dinamikát képvisel.

 

 

 

 

6. Inellea – Collapse remix

 

Majd 2017 utolsó napjaiban egy újabb remix látta meg a napot, ami vagy naplementéhez, vagy épp napfelkeltéhez lehet a legtökéletesebb track!

 

 

Ez Magdalena jelenlegi állása a produceri pályát tekintve, de a saját zenék készítése mellett továbbra is működik a szelektori kiválóság, úgyhogy az Akváriumban biztos, hogy erős zenei behatásokat kapunk majd újabb budapesti fellépésén.

 

Jegyeket még elővételben találhatunk, talán addig ez a nyári Diynamic bulis szettje segíthet megmozdulnunk a kényelmes komfortzónánkból!;)

 

 

magdalena cover

 

Legfrissebbek a címlapról