LEMEZAJÁNLÓK

A jövő itt van! – Disclosure album

A múlt héten keringett egy fotó, melyen a Disclosure srácok nem bekötött lemezjátszókkal zenélnek. A június elején megjelent "Settle" albumuknál nem követtek el ekkora bakit. Sőt!

 


Nincs kétség afelől, hogy a house és számos szubstílusa is virágzik. Talán jobban, mint eddig bármikor. 2013-ban egyik mozgatórugója lehet ennek a sikerhullámnak, a februárban napvilágot látott "White Noise" a Disclosure srácoktól. Egy újvonalas, sokakat megérintő future – deep – house hangzás jutott el nagyon széles rétegekhez, mely úgy tűnik megreformálhatja a house zenét. Új albumuk a Settle, nagy valószínűsíthetőséggel határozza meg az elkövetkezendő évek house hangzását.

 

 

 

 

Hivatalosan június 3-án a PMR kiadónál és június 4-én az amerikai Cherrytree/Interscope kiadónál adták ki a lemez. Már a tarcklist kiszivárogtatásánál lehetett tudni, hogy nagy durranás lesz a Disclosure album és alig vártuk, hogy kézbe kapjuk a nagylemezt, melyen többek között Jessie Ware, Jamie Woon és London Grammer is közreműködtek. A két track, melyek egyértelműen elviszik az albumot, a már említett "White Noise" és a "Latch" melyek átütően friss hangzásukkal és hangszerelésükkel visszavonhatatlanul pop zenének számítanak. A "White Noise" közreműködő Aluna George és a "Latch"-en felcsendülő Sam Smith énekesek témái és hangjuk pedig már majdnem a zseni kifejezéssel aposztrofálhatóak.

 

 

 

 

A Disclosure srácok nagy kollaboráló hírében álltak eddig is, és az album ezt az imázst csak erősítette. A 12 trackből 8-on működik közre énekes vagy egy másik producer. De az "F for you" FEAT mentes szerzemény sem maradt vokál nélkül, melyen a testvérpár hangja hallható. A kollaborációkra kitérve még, az utolsó "Help Me Lose My Mind" című zenén, egészen pontosan a London Grammar énekese, Hannah Reid vokálozik. Az Introban feltett kérdések pedig önmagában megmagyarázzák, és választ adnak az kiadvány minden mozzanatára. House, deep, future és pop zene. Az albumot hallgatva tényleg az az ember érzése, hogy kicsit előreugrottunk az időben és a következő években a "Disclosure – Settle" cseng majd vissza a legtöbb rádiós zenében.

 

disclosureTracklist:
01 Intro
02 When a Fire Starts to Burn
03 Latch [ft. Sam Smith]
04 F for You
05 White Noise [ft. AlunaGeorge]
06 Defeated No More [ft. Ed Mac]
07 Voices [ft. Sasha Keable]
08 Second Chance
09 You & Me [ft. Eliza Doolittle]
10 January [ft. Jamie Woon]
11 Confess to Me [ft. Jessie Ware]
12 Help Me Lose My Mind [ft. London Grammar]

 

 

Legfrissebbek a címlapról