HÍREK

Jay Lumen „Asteroid”-ája becsapódott a dél-amerikai táncterekbe

Jay Lumen ezüstérmes "Asteroid"-ája, dél-amerikai turnéján is "becsapódott", de itthon is megkapjuk a közelgő hétvégén!

 

Jay Lumen legújabb "Asteroid" című dala immár a Beatport Techno listájának 2. helyén fénylik ezüstösen. A dal hatalmas sikert aratott Jay négy állomásos dél-amerikai turnéján is, ahol Guatemala, Chile, Uruguay és Paraguay teltházas tánctereit tüzelte fel.

 

2 Jay Lumen Guatemala 2

 

Jay Lumen ismét alaposan megtáncoltatta Dél-Amerika Techno fanjait. Hatalmas várakozás előzte meg visszatérését a kontinensre, hiszen korábbi showi is rendre hatalmas sikert arattak.


Dél-amerikai turnéja ezúttal - közép-amerikai országként kicsit kilógva a sorból - Guatemalában kezdődött, ahol az Empire Music Festival-ra immár második évben hívták vissza. A fesztivál Techno stage-én Dubfire-el karöltve vállalták a headliner szerepet.

 

1 Jay Lumen  Dubfire Guatemala

 

Ezt követte Chile, ahol ezúttal Concepcion városaban állt a lemezjátszók mögé. Mindenképpen szenzáció értékű hír, hogy Jay Lumen az első nemzetközi elektronikus zenei DJ, aki színpadra léphetett a városban. Ez olyannyira jól sikerült, hogy meg is telt a külön erre a célra bérelt rendezvényterem. A hangulat oly mértékben hágott a tetőfokára, hogy a biztonsági személyzet csak közel 1 óra alatt tudta kiüríteni a helyszínt Jay szettje után, aki zárásig játszott.

 

3 Jay Lumen Chile Concepcion

 

A folytatás Montevideo volt Uruguayban, ahol Jay-t visszatérő vendégként fogadták, ezúttal egy exkluzív klubrendezvény keretében, mely minden várakozást felülmúlt. Elővételben elkelt az összes jegy beleértve a színpadra szóló backstage VIP jegyeket is, mely igencsak megalapozta a hangulatot Jay 4 órás szettje alatt.

 

4 Jay Lumen Montevideo Uruguay

 

A turné utolsó állomása Paraguay volt, ahol a P12 open air bulijának meghívott headlinereként állt a DJ pultba. A szintén 240 perces szett a közönséget reggelig utaztatta, nem csoda, hogy a napszemüvegek is előkerültek...

 

6 Jay Lumen Paraguay P12

 

Ő maga így fogalmazott a turné kapcsán:

 

"Mindig nagy élmény Dél-Amerikában játszani, még akkor is ha már sokadszorra térek vissza. A közönség ezúttal is fantasztikusan fogadott mindegyik buli alkalmával, így nem lehet okom panaszra. Annak különösen örülök, hogy Chile, Concepcion nevű városában én lehettem az első nemzetközi elektronikus zenei fellépő, így általam veheti kezdetét a helyi Techno szcéna építése. Mindig jó érzés valami újat elsőként elindítani. Köszönöm a fantasztikus munkát minden szervezőnek és persze a csodás közönségnek is! Ismét feltöltődtem és új élményekkel gazdagodtam. :)"

 

Persze mind a négy helyszínen felcsendült Jay legújabb "Asteroid" dala, mely saját Footwork kiadóján látott napvilágot. Az Acid elemeket sem nélkülöző track a világ szinte minden pontján felhangzott már Jay szettjeiben óriási sikerrel. Nem csoda hát, hogy a dal cikkünk keltekor a Beatport Techno listájának 2. helyét foglalja el. Arról nem is beszélve, hogy természetesen hamarosan vinylen is napvilágot lát.

 

Jay Lumen Montevideo Top10

 

Jay Lumen tehát továbbra is rója a légi mérföldeket. A közeljövőben elcsíphetjük Ibizán, Németországban, Angliában, Kanadában, Bulgáriában, Horvátországban, Beirutban, Franciaországban, és még hosszan sorolhatnánk. Aki pedig itthon szeretné meghallgatni, az megteheti május 18-án, pénteken Nyíregyházán, a FŐHE buliján és május 19-én, szombaton Sopronban, a Secret Fusion rendezvényén.

 

Legfrissebbek a címlapról