HÍREK

Februárban érkezik Matilda, a Stateless misztikus nagylemeze

Stateless-to-send-out-Matilda-in-February_header_imageÚjabb izgalmas stúdióalbum a láthatáron, ezúttal a leedsi worldy-elektró formációtól, a Stateless-től. A Matilda címre keresztelt, tizenegy ambiciózus trekket felvonultató LP készítését több mint egy éve kezdték el, olyan géniuszi producerek bevonásával, mint Damian Taylor - aki többek között már Björkkel is dolgozott.

 

 

Ellenben nem az ő egyetlen, akit „beszippantott" Matilda: a román virtuóz hegedűművész és zeneszerző, Alexander Balanescu zenekara, a Balanescu Quartet, és Shara Worden a New York-i My Brightest Diamond folk-rock együttes énekesnőjét is meggyőzte az angol elektronikus formáció.

A már megjelent zenék ismeretében - félve ugyan -, de megállapítható, hogy erősen drámai darabokról fog szólni a Matilda, ahol a dubstep ütemek a világi zenével, és az elektronika elemeinek legkülönlegesebb szegmenseivel teremtenek absztrakt és varázslatos egységet.

A végeredmény még Chris James-t, a formáció „Song For the Outsider" című szerzeményében közreműködő énekest is meglepte, aki a Balanescu Quartettel rögzített trekkről a következőket nyilatkozta: „A felvétel befejeztével átmentünk a kontroll-szobába, ahol meghallgattuk az elkészült felvételt. Mindenki szótlanul ült a teremben, és egyértelműen érzékelhető volt, hogy mindannyiunk álla leesett a zenét hallgatva. Fantasztikus volt!"

De a lemez munkálatairól és az elkészített anyagról is hasonlóan izgalmas információkat szolgáltatott az énekes: „Ez egy sötét, szürreális és egyben misztikus anyag lesz, tele furcsa és csodálatos karakterekkel. Egy nagy munka volt."

 


StatelessAndreaZahra

 

Hallgasd meg az "Ariel"-t, a Stateless első kislemezét innen!

 


 

Stateless - Matilda trekklista :

01. Curtain Call

02. Ariel

03. Miles To Go

04. Visions

05. Assassinats

06. Mer Rouge

07. I'm On Fire

08. Ballad Of NGB

09. Song For The Outsider

10. Junior

11. Je ne m'en plaindrai pas


A Stateless Matilda című LP-je 2011. február 21-én érkezik a Ninja Tune jóvoltából.

 

 

Web:

http://www.statelessonline.com/

http://www.myspace.com/statelessonline

http://ninjatune.net/

Legfrissebbek a címlapról