INTERJÚK

Megtalálta otthonát Chriss Ronson és a Cre8tion sorozat

Újdonság, jó zene, őrületes teltházas bulik házon belül és határon túl. Chriss Ronsonnal beszélgettünk az elmúlt hónapokról.

 

 

Nem kell nagyon keresgélnünk, ha olyan példát szeretnénk találni a hazai underground szcénában, akinek méltó múltja van, aktív jelene és az évtizedes munkákat követően még a jövő is szépen ível felfelé. Chriss Ronson pont az az ember, aki mindezt magáénak tudhatja és a legnehezebb pillanatokban sem tántorodott el az útjába kerülő malomkövek odébb görgetésében. Szerencsére a nehéz időkről már nem kell beszélnünk, ezért beszéltünk a jelenről, a közelmúltról és az ígéretes jövőről. We Are Cre8tion, AETHER mint új otthon, nyári fellépések és a többi fontos történés.

 

 

IMG 7449

 

 

Legutóbb tavaly novemberben beszélgettünk a Sascha Dive buli előtt, csak mellékágon érintve a We Are Cre8tion eseménysorozat újraindítását. Jól látjuk, hogy ez remekül sikerült?

 

Pont a Sascha Dive buli nem volt egy nagykaland, zeneileg ugyan nagyon komoly este volt, viszont létszámban kifogtunk egy gyenge estét. Na, de ezt követően erős fordulatot vett a sorozat, az AETHER-ben nagyon is helyére talált a klubest, végig nagyon masszív, teltházas estéket rendeztünk

 

 

Tehát a novemberi bulit még a Corvinon tartottátok, majd a folytatásban már az AETHER-ből jelentkeztetek, ahova be is ágyazódtatok a szezonra. Ennyire bejött a sorozat körének?

 

Az AETHER pont az a klub, ahol nagyon működik az underground és az előremutatás. A klub vezetősége is ebben hisz, ezáltal a hely szellemisége abszolút a frissesség és az előremutatás, így nagyon is tud működni az újdonság, a jó zene, hazánkban kevésbé ismert külföldi vendégek. Szóval nagyon tetszik a helyben, hogy lehet kísérletezni, lehet új arcokat bemutatni, az egész hely hétvégéről hétvégére erre épül.

 

 

FullSizeRender-2

 

 

Összesen 8 bulit hoztatok tető alá a 2016/17-es klubszezonban. Ez azt jelenti, hogy majdnem havonta egyet. Ez volt a célkitűzés?

 

Abszolút ez volt az irányelv. Jeleztem a srácoknak, hogy nem is szeretnék máshol Cre8tion bulikat szervezni, mivel én ott jól érzem magam. A vezetőséggel megértjük egymást, tehát bízom benne, hogy ősztől ugyan így, illetve ebben a formában tud tovább működni a megkezdett út.

 

 

Ezekre a bulikra szinte csak fizikailag nem került ki a „megtelt" tábla. Nagy energiák szabadultak fel a mondhatni mély zenei találkozókon?

 

A hely adottságai szuper jók! Sok külföldi cool arc betéved, akik nagyon nyitottak zeneileg, nem mellesleg a hazai közönség összetétele is különleges, ez a kettő találkozik, már rossz nem lehet.

 

 

FullSizeRender-3

 

 

Ray Okpara, Sascha Dive, Johnny D, Sean Doron, Laura Jones, Chaim, Gel Abril, ők azok, akik vendégként jártak nálatok. Elégedett volt mindenki, oda-vissza?

 

Nagyon is!

 

 

Különleges pillanatok is kerültek ezekbe a fellépésekbe. Például Laura Jones várandósan, a kisbabája születése előtti egyik utolsó fellépéseként járt nálunk. Milyen volt vele?

 

Az egy különleges alkalom volt az biztos. Elég fura volt nagy pocakkal látni egy Női Dj-t játszani. Viszont nagyon patent este volt és baromira igényes zenét játszott Laura, nem volt egy mindennapi szett.

 

 

Hogyan robbantak be a nálunk még nem járt új nevek, mint Gel Abril és Sean Doron, de persze érdekel az is, hogy Ray Okpara, Chaim vagy Johnny D mit hozott?

 

Ray Okpara, Sean Doron, Chaim kimagaslóan komoly bulik voltak. Gel Abril is masszív volt, Johnny D zeneileg nagyon különleges volt, létszámban picit gyengébb, de hozzáteszem, a dátum sem volt a legjobb.

 

 

IMG 8851

 

 

Volt egy szabadkai We Are Cre8tion buli is. Ott milyen visszajelzések érkeztek?

 

Pffff, az eszméletlen jól sikerült, atom teltház és örömzenélés. A szerbek nagyon nyitottak zeneileg, végig sikítozás, őrjöngés, felejthetetlen este volt.

 

 

Nyáron sincs megállás, mert, hogy terem még új a nap alatt. Június 30-án a londoni Noexcuse kiadóval közösen prezentáltok egy Track Terrace-os bulit. Hogy kereszteződnek pályatársaddal, Emery Warman-nel az útjaitok?

 

Pár évvel ezelőtt Emery meghívott Londonba játszani, akkor még nem Noexcuse estére, hanem London Beloved estéken játszottam. Aztán az évek során jó barátság alakult ki köztünk, plusz ez idő alatt többször is jártam kint nála zenélni Angliában, de ekkor már NoExcuse estéken a Ministry Of Soundban, majd később az Eggben, tehát a top klubokban. Mondhatni ez nem egy friss barátság, talán 5-6 éve is ismerjük egymást és most ért abba a fázisa a kapcsolatunk, hogy közösen szervezzünk egy bulit Budapesten.

 

 

Az olasz Neverdogs formációt hívtátok meg, akik először járnak majd Magyarországon. Mi alapján esett rájuk a választás?

 

Emery zenéit nagyon kedveli Marco Carola, szinte nincs olyan MUSIC ON este a nagyvilágban, ahol ne szólna tőle vagy a kiadójától egy vagy több zene. Épp a minap beszélgettünk Emeryvel és mondta, hogy az elmúlt héten számolta össze, hogy 370 olyan videója van az elmúlt 2 évből, amikor Marco Carola vagy egy másik Music On tag játssza a zenéit. Ez elképesztő szám és elismerés a zenéit illetően. Tehát adott volt, hogy ebbe az irányba megyünk el, mert kezd egészen közel kerülni a Music On csapathoz, és Magyarországon ez még egy újdonság, amit megint csak hozzánk lehet majd kötni és nem mások ötleteit lovagoljuk.

 

 

neverdogs cover

 

 

Mik a We Are Cre8tion további tervei? Lesz még buli nyáron, vagy már fókuszáltok esetleg egy bomba szezonindításra?

 

Nem tervezek több bulit, mert nagyon sok buli van, itt a fesztiválszezon. Rengeteg nagyágyú érkezik hazánkba a nyár folyamán, nem érzem, hogy lenne értelme erőlködni. Ezen felül nagyon sok fellépésem van a nyáron, így nem is nagyon fér bele. Én az AETHER-ben szeretném folytatni a We Are Cre8tion-t, továbbra is az előremutatás, újdonság, jó zene stb. szellemiségben és eddig ott éreztem ennek a legjobb otthonát.

 

 

Mint Chriss Ronson, veled mi a helyzet? Merre jársz nyáron és milyen terveket szövögetsz?

 

Nagyon jól érzem magam, köszönöm. A háttérben sok zenét írok, mind a fiókban csücsül és várja, hogy szétküldjem. Az elmúlt időkben nem támaszkodom senkire, egyedül tekergetem a potikat. Hozzáteszem a stúdiórendszerem is új, mivel egy merőben új gépet raktam össze. Magánéletben is most helyén van minden, tehát panaszra nincs okom. :) Ismét leköltöztem a Balatonra, csak most nem elvonultam, pontosabban elvonultam, de inkább a budapesti káosztól, így sokkal jobban tudok koncentrálni a feladataimra.

 

 

IMG 0215

 

 

Mit gondolsz, mennyi idő kell ahhoz, hogy a We Are Cre8tion mint eseménysorozat teljesen beférkőzzön a köztudatba?

 

Nem kapkodok. Ha én is meghívnám a jól bevált neveket tuti gyorsabb lenne a folyamat, de én a nehezebbik utat járom, az ismeretlen arcok bemutatását választottam, így ez idő. Ebben az értelemben lehet, nem vagyok jó üzletember, mert ez nem feltétlen kamatozó, mivel biznisz oldalról keményebb feladat, de kihívás és egyedi. Nyilván, ha meghívnám mondjuk Nick Warrent, akkor tuti teltház lenne és kasza. De valahogy erre nem visz rá a lelkem, illetve nem szeretnék más ötleteire és bizniszére rámenni. Bár hozzáteszem, ne felejtsük azért azt sem, hogy ezeket a fellépőket annak idején kizárólag mi hívtuk hosszú éveken keresztül még a BPM időszakban, de ez már a múlt, ami elmúlt. Csakis előre!!!

 

 

Számíthatunk arra, hogy a közeljövőben a kiadó zenei vonala is újra éled?

 

Tervben van.

 

 

Chriss Ronsonnal a következő időpontokban találkozhattok országszerte, de ezek közül is kiemelten ajánljuk a június 30-i Neverdogs bulit a Track Terrace-on!

 

 

IMG 0938

 

Legfrissebbek a címlapról