HÍREK

Berlin Bash vol. 2 w/ Lee Jones

lee jones berlin bash indexA Berlin Bash széria célja a német főváros kultúrájának és hangulatának Budapestre importálása. A LavaLava alprojektje minden alkalommal segítségül hív egy rezidens DJ-t, a város kiemelt szórakozóhelyeitől (Tresor, Watergate, etc.).

 

 

Februárban a legendás - immáron több mint 20 éve töretlenül működő - Tresor rezidense játszott a Corvintetőn, és a lemezeken túl hozott magával egy jókora adagot a fent említett hangulatból is. A Berlin Bash második felvonására a Watergate rendszeres házigazdája, Lee Jones érkezik.

 

Lee Angliában nőtt fel, ám saját bevallása szerint legalább annyira vallja magát berlininek, mint amennyire britnek, ugyanis kiköltözésének időpontja egybe esik a Watergate nyitásával, ami immáron 10 éve volt. Eleinte Heffner néven alkotott jazz-el átitatott downtempo cuccokat és filmekhez írt zenéket, majd a véget nem érő Kreuzbergi éjszakákban csúszott össze Nick Höppnerrel (aki azóta a Berghain / Panorama Bar rezidense) és megalapították a MyMy duót.

 

 

A 2006-ban alakult páros villámsebességgel vált a város elsőszámú klubmotorjává. A közönség szimpátiájának kivívása mellett a szakmai figyelmét is rögtön felkeltették. Olyan kiadók jelentették meg zenéiket, mint az Ostgut Ton, a Circus Company, vagy a Sven Väth által irányított Cocoon. Az akkor induló - azóta e-zenei topmédium - Resident Advisor az első berlini előadók között kérte fel őket egy mix összepakolására. Volt olyan évük, amelyben világ-körüli turnéjuk 27 különböző országot érintett. 5 év közös munka, turnézás, fesztiválozás és barátság után úgy érezték, hogy mindent elértek amit akartak közösen, nem szeretnék a leszállóágban elhagyni a süllyedő hajót, a csúcson abbahagyják a közös munkát. A barátság ezután is megmaradt, viszont a továbbiakban szólókarrierjükre koncentrálnak inkább.

 

Lee Jones karrierje a MyMy-hoz hasonló villámtempóban fejlődött. Néhány EP után, debütalbuma Will Saul 'Aus Music' kiadóján jött ki, amit rengeteg megjelenés követett a Simple, Crosstown Rebels, Ostgut Ton, Poker Flat, Get Physical, Ninja Tune toplabeleken. Lee felkérést kapott a Watergate-től a klub rezidensi pozíciójára, amit azóta is betölt, továbbá megbízták a soron következő (07) Watergate mix-széria darabjának elkészítésével is. Jelen volt a legendás Bar25 megalapításánál, ami egyértelműen a német underground fiatalok legsajátosabb légkörű otthonává lett. A klubot lakossági felháborodás nyomán zárták be 2010 nyarán, a 72 órás záróbulin Lee 8 órás szettet vállalt. A helyet azóta is emlegetik, 'mérföldkő' státuszát igazolja az is, hogy a Bar25 filmet néhány hete mutatták be a német mozikban. Lee Jones május 25-én érkezik Budapestre, a Corvintetőre!

 

Facebook event: http://www.facebook.com/events/336986819697305/

 

Lee Jones photo

Legfrissebbek a címlapról