soundhead logo
 

TECHNIKA

SketchSynth – rajzolható szintetizátor

Share

sketch synth indexRajzoltál gyermekkorod unalmas perceiben hangszert, melyen boldogan játszottad el kedvenc dallamaid? Most ugyanezt megteheted, de ez esetben meg is fog szólalni a rajzod. Pingálj szintetizátort!

 

 

 

sketchsynth armA SketchSynth egy OSC (Open Sound Control) vezérlő felület, mellyel egy általad megálmodott szintetizátort tudsz kezelni a filctollad és egy papírlap segítségével. Három fajta vezérlő egységet rajzolhatsz, melyet érzékelés utján vetít vissza a gép a papírlapra. Használhatsz gombokat, kapcsolókat és toló potmétereket. Használata pofon egyszerű. Egy webkamerát ráirányítasz a papírlapra, mely érzékeli a rajzolatokat és a kezed mozgását. EDIT és PLAY módban tudod hazsnálni a kütyüt. EDIT módban értelemszerűen a felrajzolt adatot fogadja a program, PLAY módban pedig a felrajzolt kontrollerek irányítását érzékeli. Előnye, hogy annyi egységet tudsz kezelni egyszerre amennyit képes vagy kezeid által irányítani. Ezen kívül szükség van egy vetitőre, mely a potméterek és kontrollerek pillanatnyi állását mutatják a használónak. Habár egyelőre nagy áttörést nem látok ebben a megoldásban és nem látom milyen űrt hivatott kitölteni, mindenesetre a kezdeményezést érdekenek találom és kíváncsian várom hogyan fejlesztik ezt tovább és viszik be a studiókba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://golancourses.net/2012spring/05/13/billy-keyes-final-project-sketchsynth/

Legfrissebbek a címlapról

Aligai galiba készül augusztusi kezdéshez

Aligai galiba készül augusztusi kezdéshez

Hétvégén a júliust leváltja augusztus, péntekről szombatra, úgyhogy aki kemény egy hónapot átbulizhat. Minden esetre mi augusztus elsejére a Beach Club Beach bulit ajánljuk, amit meg is nézünk majd!
4 hét múlva ilyenkor a B my Lake után

4 hét múlva ilyenkor a B my Lake után

4 hét múlva ilyenkor - B my Lake cikksorozatunk záró epizódjával jelentkezünk. Itt már tele élményekkel, de még is egy évre búcsút intve telik majd a nap.
4 hét múlva ilyenkor - B my Lake – az utolsó nap is megéri

4 hét múlva ilyenkor - B my Lake – az utolsó nap is megéri

A 2015-ös B my Lake utolsó napja következi, 4 hét múlva, ilyenkor. Aki csak itt kapna kedvet, annak is érdemes lesz legalább az utolsó napra lecsúszni a Balatonra!
Soundhead Podcast 030 – Roland Handrick

Soundhead Podcast 030 – Roland Handrick

Bő egy órán keresztül veszhetünk el, ismét sötét hangzásokban, ütemes mozdulatokkal, kimondhatatlanul megfelelő zárással. Move, play!
4 hét múlva ilyenkor - B my Lake – a legerősebb nap

4 hét múlva ilyenkor - B my Lake – a legerősebb nap

B my Lake, második, de egyébként már harmadik nap. Már sok buli után majd jöhet a harmadik nappal és éjszaka? Erős lesz, meghúzzuk!
Awakenings Fesztivál 1. nap

Awakenings Fesztivál 1. nap

Június 27-28-án rendezték meg Hollandia legnépszerűbb szabadtéri, nappali techno fesztiválját, az Awakenings-et.

hozzászólások

Kiegészítő információk